Noa

Noa
Noa

zondag 13 november 2011

Mijn eerste show


Uitgeteld lig ik bij mijn baasje bij te komen van een enerverende dag... mijn eerste show bij de NKC in Groningen..

Vanmorgen in alle vroegte werd ik voor dag en dauw na een korte wandeling in de auto gezet.. ik lag nog een beetje na te soezen van een heerlijke nacht in  mijn mand, totdat we de oprijlaan van Trees Dijk opgingen! Joepie! Ik sprong de auto uit om op zoek te gaan naar Jussi, waar ik altijd zo fijn mee kan spelen, onrustig rende ik langs het huis maar ik hoorde alleen geblaf, totdat Trees het hoekje om kwam zetten en ik mocht met mijn baasje even mee naar binnen want manlief lag nog in dromenland.. opgewonden stuiterde ik met Luna en Jussi door de kamer totdat we in de auto van Trees gehesen werden.. mmm.. dit was ik niet gewend en regelmatig keek ik dan ook even met mijn kop over de voorbank om te checken of alles nog goed ging, maar Trees en mijn baasje kletsten onverstoord verder.
Uiteindelijk kwamen we bij een hele grote hal met ontzettend veel honden, en wat een rassen! Ik keek mijn ogen uit en wilde het liefst met iedereen kennismaken. Maar dat werd afgekapt met een brokje voor de neus en gaan met die banaan, op zoek naar de ring waar ik moest 'showen': het kunstje wat ik sinds drie weken elke ochtend en avond met mijn baas oefen: een triangle lopen, heen en weer draven en eindeloos staan (het liefst met een kwispelende staart, maar dat doe ik niet altijd)..

uren..uren..uren later waren we dan eindelijk aan de beurt .. uiteraard vermaakte ik mij ondertussen met Jussi of ik deed net alsof ik sliep (totdat ik het volgende brokje in ontvangst kon nemen). Maar goed, we waren aan de beurt. Eerst moesten we met z'n zessen een rondje rennen, ik lette keurig op mijn baasje en rende in het juiste tempo mee. Als derde mocht ik mijn kunstje vertonen voor de keurmeester. Ze ging me betasten, en na al die uren wachten vond ik dat helemaal prima. Ik mocht een triangle lopen, daarna heen en weer en toen minutenlang staan voor de jury tafel. We werden bedankt en na een poosje mochten we weer een paar rondjes rennen. Uiteindelijk de prijsuitreiking: daar was ik helaas niet voor uitverkoren maar met een vijfde plaats waren mijn baas en ik zeer tevreden:

Hieronder het keurverslag:
Een elegante dame die van alles meer mocht hebben. Vrouwelijk hoofd, past bij het lichaam. Vriendelijke uitdrukking. Correct gebit. Goede hals, mooi droog. Uitmuntende schouder, opperarm te steil. Goede benen + voeten, maar zag graag meer bone. Goede ouderbelijning, maar te weinig tonvormig lichaam. Goede hoeking achter. Gaat vlot. Prima vacht. Toont uitmuntend ringgedrag.

al met al een : G
Mijn partner in crime Jussi deed het ook erg goed, zij is vierde geworden met een ZG. Jan de Groot deed het ook erg goed met zijn honden.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem14.11.11

  Nou, NOA, dat heb je toch maar weer mooi gedaan. Het was een leuk dagje uit,zoals ik lees.
  Liefs,
  Sifra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem15.11.11

  Hey toppertje!
  uitmuntend ringgedrag... wat goed van jou!!! Een vriendelijke uitstraling... tja, hoe kan het ook anders<;)
  Maria, wat heb je dat verhaal heerlijk geschreven!
  liefs
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen