Noa

Noa
Noa

dinsdag 9 oktober 2012

Mee naar school

Sinds enige tijd gaat mijn baasje weer naar school. Ze studeert voor gedragstherapeut voor honden en is er razend enthousiast over. Deze module mag ik met haar mee. Helemaal naar Zaltbommel waar we de hele dag aan de slag gaan. Het eerste weekend vertrokken we vroeg.. heel vroeg. Gelukkig mocht ik in de auto verder slapen in mijn mandje en bepakt en bezakt vertrokken we in alle vroegte naar Brabant. Aangekomen zag ik zoveel honden dat ik er helemaal opgewonden van werd. Alle opvoeding even totaal vergeten trok ik mijn baasje de zaal in waar ik alle soorten en maten honden bij elkaar zag, gezellig! Het liefst maakte ik met iedereen kennis en ging ik even spelen. Helaas, daar werd strikt op toegezien en mijn baasje werd al snel boos toegesproken door de leiding. We gingen helemaal voorin zitten en ik werd naast een border collie op mijn dekentje gezet. Fijn, border collies die ken ik, al werd ik door deze gelijk even terecht gezet. Licht verdoofd legde ik mijn kop neer, ik laat het maar over me heen komen.
Na een lange ochtend theorie mochten we in actie komen en kregen we les in alle basis oefeningen. Die kon ik wel dromen dus kwispelend liep ik telkens achter mijn baasje aan als we weer voor de groep de stapjes van de oefening door liepen. Toch kregen we nog een hoop kritiek, erg lief zijn ze hier in ieder geval niet en beduusd gingen we na een lange dag met de border collie naar huis in Bloemendaal. Daar aangekomen mochten we nog heerlijk rennen op het strand en gingen de baasjes eten in een strandtent, daar werden we weer vrolijk van :)

spelen op het strand met Buster en Brenda!

Zaterdag was de dag niet veel anders en met een rugzak vol kritiek gingen we zaterdagmiddag weer naar huis.

even een pittstop bij de Mmmm
Gelukkig werd het weekend erna al een stuk beter en waren de andere docenten een stuk vriendelijker. Mijn baasje moest nu andere mensen door de oefeningen heen praten en zodoende werd ik aan de docent afgegeven, dat was vreemd: mn baasje die met andere hondjes en geleiders bezig is. Ik keen dan ook verbaasd toe, eigenlijk wilde ik wel graag mee doen!

Tussen de weekenden door moest mijn baasje zelf aan de slag, oftewel: ik was de sjaak: hele voorlichtingsverhalen mocht ik aanhoren en ook de buurjongen moest met mij aan de slag als groene cursist. Dat deed hij overigens uitstekend.

Afgelopen weekend was het dan zover: de proeflesbeurten werden gehouden en de eerste dag was succesvol door mijn baasje gedaan. Men was onder de indruk en ook de ingeleverde oefening was goedgekeurd door de strenge jury.
Helaas was mijn baasje erg ziek en zijn we halverwege de lesdagen naar huis gegaan.

1 opmerking: