Noa

Noa
Noa

zaterdag 27 augustus 2011

mijn eerste jachttraining!

Op 23 augstus ben ik begonnen met mijn aller eerste jachttraining. Tegen half 8 vertrokken we richting Meerwijck (Hoogezand). Daar aangekomen zag ik al twee zwarte labrador honden. Leuk, we gaan wat doen! We liepen eerst naar een veldje toe waar enorm veel vliegen waren en er al een beetje mist ontstond. Daar mochten we even spelen om elkaar beter te leren kennen. Vrijwel direct sprongen de reutjes boven op mij waar ik niet zo erg van gediend was. Ik vluchte maar snel het bos in en maakte er een spelletje van.

Na het vrij spelen kregen de baasjes uitleg over de jachttraining terwijl we bijna dood geprikt werden door alle steekmuggen die er rondvlogen. We mochten ruiken aan een paar 'dummy's (volgens mij was het gewoon een dood dier want het rook er ook echt naar). Interessant zal ik maar zeggen.
Daarna gingen we in twee groepen apporteren. Dat had ik al wel vaker met mijn baasjes geoefend en vooral in het water vind ik dat helemaal geweldig!! Ik moet nu leren om in een rechte lijn de dummy op te halen en in een rechte lijn weer terug te brengen.
Na mij moesten de zwarte labradors maar die maakten er een potje van, ze vlogen alle kanten op in hun enthousiasme. Ondertussen ging ik met mijn baasje oefenen in het los volgen en de zit 'blijf''. Die oefening zat er nog goed in.
Aan het eind gingen de baasjes nog lekker koffie drinken op de parkeerplaats en kregen wij een bak water. Alle baasjes moeten komende week gaan oefenen met de dummy. Wij kregen de harige mee, ben benieuwd!

In vervolg krijgen we om de week les op verschillende locaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten