Noa

Noa
Noa

donderdag 12 mei 2011

Mijn eerste boottocht... en examen!!

Mijn baasjes overwegen om een bootje te kopen. Maarja, aangezien ik hun maatje ben moet ik ook op de boot. En dus moet ik het ook leuk vinden :-)
Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen zondag was het dan zover!
Nietsvermoedend werd ik in de auto gezet waarna we naar een groot meer gingen. Daar aangekomen bleken we niet op de goede plek te zijn en moesten we aan de andere kant van het meer zijn. Van deze kleine pauze was ik al aardig opgewonden geworden. bij de volgende stop bleek mijn riem helemaal vast gedraaid te zitten in de bestuurdersstoel. Met als gevolg dat we dus drie kwartier te laat waren bij de verhuurder van de boten.
Daar uiteindelijk aangekomen kregen we een grote boot aangeboden die vastgebonden lag aan.. een bewegende brug! Dat vond ik wel eng en gelukkig hielp mijn baasje me op de brug en zenuwachtig werd ik in de boot getild.. Mmm, vreemd ik heb geen vaste grond meer onder mijn voeten en alles beweegt.
In volle vaart vliegen we het meer op waar het behoorlijk waait en ik met mijn neus in de wind op de rand van de boot uitkeek over het water. Ik had nog nooit zoveel water om mij heen gezien maar ik had niet zoveel zin om erin te springen. Ik liep wat onwennig op de boot heen en weer en kreeg een botje van mijn baasje, waa rik ook niet zoveel zin in had. Ik ging maar lekker relaxed op mijn kleed liggen en viel in een diepe slaap...

Maandagavond 10 mei moest ik voor het examen 'jonge hond'. volgens mij was mijn baas meer zenuwachtig dan ik. Een grote man nam ons examen af. We begonnen met de oefening dat hij mijn baas een hand gaf en ik netjes moest blijven zitten. De eerste 10 punten waren binnen. Daarna moest ik het veld over en netjes mijn baas volgen en aankijken. Weer 10 punten. Vervolgens moest ik gaan liggen en blijven. Daarna riep mijn baasje het commando 'hier' en rende ik naar haar toe. Ik werd aangelijnd en de volgende oefening was langere tijd blijven liggen, ook dat ging goed. Daarna moest ik een achtje lopen en ook weer netjes naar mijn baasje kijken. 10 punten. Als laatste moest ik langs allemaal paaltjes heen en weer lopen. Ook dat ging goed. als afsluiter moest ik samen met mijn baasje door een hek en meost ik netjes wachten tot ik er ook doorheen mocht. In totaal 100 punten, een 10 dus!! Helemaal blij en lekker vol van alle koekjes die ik heb verdiend, yumm!!

1 opmerking:

  1. Anoniem14.5.11

    AAAHHH, nog gefeliciteerd Noa met je 10!!!! Topper hoor!

    Stephan

    BeantwoordenVerwijderen